Afgelopen week bereikte ons het droevige bericht dat EVC-erelid Henk IJspeerd op 69-jarige leeftijd plotseling is overleden.
Henk IJspeerd werd bij de oprichting van EVC-rechtsvoorganger (Enschedees Drum en Showorkest) in 1958 lid. Als lid van het eerste uur startte hij op zeer jonge leeftijd zijn muzikale carrière bij deze vereniging op trompet, om vervolgens op latere leeftijd tijdens de vele optredens in binnen- en buitenland jarenlang als tambour-maître leiding te geven aan het toenmalige showkorps van EDES.

Vanaf de tachtiger jaren tot in 2015 nam Henk IJspeerd de opleiding van jeugdige en beginnende muzikanten voor zijn rekening en was hij dirigent van Jong EVC. Veel (oud)leden zijn onder zijn bezielende inzet uitgegroeid tot volwaardige muzikanten. Daar plukt EVC Enschede tot op de dag van vandaag haar muzikale vruchten van. Henk arrangeerde en componeerde zelf ook muziek en bracht daarmee ingewikkelde werken terug naar speelbare muziek voor beginnende muzikanten. Bovendien was Henk als choreograaf en (show)instructeur betrokken bij de ontwikkeling van diverse shows die speciaal voor het showkorps van de vereniging werden geschreven. Vanwege zijn tanende gezondheid heeft Henk in 2015 afscheid moeten nemen als dirigent/instructeur bij Show & Marchingband EVC.

Vanwege zijn 50-jarige lidmaatschap en zijn uitzonderlijke en langdurige verdiensten voor de club werd Henk IJspeerd in 2008 benoemd tot Erelid van Show- en Marchingband EVC Enschede. Een volkomen terechte blijk van waardering voor een heus clubicoon! Met het overlijden van Henk verliest EVC Enschede een markant lid. Moge zijn trouw aan- en inzet voor de club een voorbeeld zijn voor velen.

Wij wensen de familie veel sterkte in deze moeilijke periode!