Twirl

De twirl bestaat uit verschillende groepen afhankelijk van leeftijd en prestatie. De jeugdafdeling van de twirl is onderverdeeld in de EVC Mini majorettes en de EVC Junioren. Leerlingen beginnen bij de EVC Mini majorettes. Hier wordt op een speelse manier de basis geleerd van de baton- en danstechnieken. Als ze er klaar voor zijn, dan mogen ze ook meedoen met de verschillende optredens.
De EVC Mini majorettes nemen regelmatig samen met de EVC junioren, Jong EVC en de Show & Marchingband deel aan optochten voor Sinterklaas, Pasen en carnaval. Ook hebben zij een show waarmee ze deelnemen aan wedstrijden. Als ze dan moeilijkere technieken beheersen gaan ze door naar de EVC Junioren. Daarnaast hebben zij een show waarmee ze naar concoursen gaan. Deze groep is Nederlands Kampioen geworden in 2012. In het schooljaar dat ze 12 jaar worden stromen ze door naar de EVC Majorettes.

EVC Minirettes

De EVC Minirettes zijn de leerlingen van de twirl. Vanaf 5 jaar mag je lid worden. De nadruk ligt hier op het aanleren van de basistechnieken van de baton-, dans- en mars vaardigheid. De EVC Minirettes gaan een aantal keer per jaar mee met straatoptredens voor o.a. intocht Sint Nicolaas, Halloweenoptocht, carnavalsoptocht en Palmpasenoptocht. Op dit moment zijn de EVC Minirettes bezig met een nieuw ensemble en met Kidstwirl.

 

EVC Junioren

De meiden die al wat verder zijn stromen door naar de EVC Junioren. Met hun vorige show zijn ze Nederlands Kampioen 2012 geworden. Tijdens concoursen komen ze als ensemble uit in de dance twirl juvenile beginner. Een aantal leden doet ook met een solo mee aan concoursen. Op dit moment zijn de EVC Junioren bezig met een nieuwe show en met het aanleren van de straatshow (met twee batons).

EVC Majorettes

De EVC Majorettes lopen tijdens straatoptredens voor de Show- en Marchingband. Bij deze groep ligt vooral de nadruk op shows voor concoursen. Ze komen uit als small team dance junior beginner. Ook hier is een aantal leden dat met een solo meedoet aan concoursen.
De EVC Majorettes zijn op dit moment bezig met een nieuwe show met als thema: “Back to the 90’s”.

De leden van de twirl worden intern opgeleid door onze instructrices. Bij de groepen op de maandag worden de kinderen door middel van stickers en diploma’s gestimuleerd om de technieken te leren. Bij de dinsdaggroep wordt bijgehouden welke technieken elke leerling beheerst, zodat de show daarop aangepast wordt. Daarnaast wordt er door de bond NBTA opleidingen aangeboden van level 1 t/m 4, waarvan EVC 50% betaalt. Tevens worden er door het land workshops gegeven.

De instructrice is:
– maandag EVC Solisiten: Imke Wever.
– dinsdag EVC Twirl: Imke Wever.

Lijkt het je leuk om een keer mee te spelen, te komen kijken, of wil je gelijk lid worden? Laat het ons weten!