Showkorps

De Show- & Marchingband van EVC Enschede is volop in ontwikkeling en bestaat op dit moment uit ca. 35 muzikanten. Door de uitbreiding met een saxofoonsectie is het korps in staat om een nog ruimer repertoire over de bühne te brengen.

De volle “EVC-sound”, de stijlvolle, traditionele uniformen en een verzorgde en gedisciplineerde exercitie vormen samen inmiddels de niet te miskennen identiteit van het orkest. Met deze eigenheid is de Show- & Marchingband inmiddels in binnen- en buitenland een graag geziene gast op taptoes, bij streetparades, bloemencorso’s en andere publieksevenementen.

Naast een afwisselende straatvolgorde brengt het orkest vanaf april 2016 haar galashow “Marching Around the World”. In deze show staan de speciaal voor het korps gearrangeerde statige marsen en een strakke choreografie garant voor een enthousiast publiek!

De Show- & Marchingband heeft met de saxofoonsectie als jongste aanwinst een traditionele fanfarebezetting. Het ensemble bestaat dan ook uit koperblazers (trompetten, alt-hoorns/waldhoorns, baritons/euphoniums, trombones en sousafoons) en slagwerk (snares, base-drum, bekkens, bongo’s en overige percussions), aangevuld met saxofoons (tenor- en altsax). De evenwichtige bezetting en uitgebalanceerde stemverdeling zorgen voor een unieke “EVC-sound”.

EVC staat onder muzikale leiding van Ton Zwerink. Het slagwerk staat onder leiding van Jan Thravalos. De tambour-maîtres zijn Ron van Brakel en Dennis Vinke.

Lijkt het je leuk om een keer mee te spelen, te komen kijken, of wil je gelijk lid worden? Laat het ons weten!