algemeen

EVC Enschede, waar komt deze naam nu vandaan? Show- & Marchingband EVC is op 18 juni 2003 ontstaan uit een fusie tussen de Enschedese verenigingen Drum- en Showfanfare EDES en Drumfanfare De Veldkamp. Voluit staat EVC dan ook voor EDES Veldkamp Combinatie. Een gezonde en actieve vereniging met in totaal ruim 100  leden. Deze leden maken onder het motto “One Band, One Sound!” samen muziek in ons showkorps, het jeugdorkest (Jong-EVC)  of zijn majorette in één van onze twirl-groepen (voor majorettes van alle leeftijden!).

 

Jeugdorkest

EVC is in de gelukkige omstandigheid dat ook nog een Jeugdorkest, Jong EVC, deel uitmaakt van de vereniging. Jong EVC staat onder leiding van instructeur Stan Hetterscheid. Hij wordt daarin bijgestaan door een aantal enthousiaste showkorpsleden, die de interne opleiding van de jeugdleden voor hun rekening nemen. Daarnaast volgen de meeste jeugdleden een interne muziekopleiding. Deze opleiding bereidt voor op het officiële examen aan de Muziekschool Twente. Vrijwel jaarlijks stromen enkele geselecteerde jeugdkorpsleden door naar het showkorps. Het jeugdkorps treedt regelmatig op samen met de EVC-Kidzz. Het jeugdkorps komt tijdens officiële KNMO-concoursen en festivals uit in de jeugdklasse.

 

Showkorps en twirl

Het showkorps van EVC Enschede verleent jaarlijks meerdere malen haar medewerking aan diverse festiviteiten in o.a. Frankrijk, België en Duitsland. De meeste optredens worden echter verzorgd in eigen land, vooral tijdens streetparades, carnavalsoptochten, bloemencorso’s etc. Tijdens deze optredens wordt het showkorps regelmatig vergezeld van het majorettepeloton.

Tijdens officiële KNMO-concoursen komt EVC uit in de Eerste divisie, Sectie Marswedstrijden en in de Basisklasse, Sectie Show.

 

De senior twirlgroep treedt gezamenlijk met het showkorps op. Deze groep heeft een show waarmee zij tijdens festivals en concoursen uit komen als Small Team Dance Junior, Beginners.

De EVC-Kidzz treden gezamenlijk met het jeugdkorps op. Ook zij studeren een show in voor festivals en concoursen. Zij komen uit als Ensemble Dance Twirl Juvenile, Beginners.

Benieuwd naar ons? Kom gerust een keer kijken!